Gifflar med ost och skinka.

50 gram jäst
100 gram smält smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk sirap
1 msk matolja
4 dl fullkornsdinkelmjöl
ca 9 dl vetemjöl special
 
ca 300 gram philadelphia (jag använde med sweet chili-smak)
18 skrivor skinka
ägg till pensling
ev riven ost till garnering
 
Smula sönder jästen. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
Häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
Häll i salt, sirap, matolja och fullkornsdinkelmjölet och rör ihop.
Häll i vetemjöl special, lite i taget tills du har fått en smidig deg.
Jäs under bakhandduk i bunken cirka 40 min.
 
Dela degen i tre lika delar. Kavla ut i en cirkel och bre på philadelphiaosten och skär i sex lika delar. Lägg en skiva skinka på varje del och rulla ihop till en giffel.
 
 
 
Lägg på en plåt och låt jäsa under bakhandduk ytterligare 30 min.
 
Pensla med ägg och strö över eventuell riven ost.
 
In i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
 
Låt gifflarna svalna på ett galler under en handduk.
 
Går bra att frysa.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jeanna

Dom ser mumsigt goda ut!

2012-07-21 @ 17:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0