Så mycket att välja på!

Men till slut bestämde jag mig för en med vit choklad och lakrits. Så gott :)


New shoes.


Tysklandsresa.

På väg med färja mot Tysklan med slutdestination Mölln.
 
 
Kurpark. En mycket fin park att strosa runt i.
 
 
 
 
Eulenspiegel. En figur som sägs ha varit en upptågsmakare/skojare som dog i Mölln eller Lüneburg 1350. Genom att ta på hans fot på denna staty så skulle man få lite tur.
 
Ena dagen blev det en båttur i de tre sjöarna som ligger vid Mölln.
 
I bakgrunden syns St Nicolai-kyrkan.
 
En annan dag blev det en tur in till Lübeck. Det var väldigt varmt denna dag så det var inte mycket mer än att strosa runt man orkade med. Här är en av fyra gamla portar in till staden, Holstentorsom uppfördes 1478.
 
Tillbaka i Mölln. Utsikt från en grekisk restaurang.
 

En dag på stranden.

Dagen har spenderats på stranden.
Resultatet blev en röd jag. Ajaj.
Men skönt har det varit.

Hemma efter...

...liten tur till den tyska staden Mölln. Även ett besök i Lübeck blev det.
Och lite sprit blev det hemhandlat. Och även druckit under resan. Och kommer precis hem innanför dörren då det ringer i telefonen och det är en som vill göra en undersökning om mina spritvanor de senaste dagarna... Haha.

En regnig dag så ska jag lägga upp lite bilder.

Gifflar med ost och skinka.

50 gram jäst
100 gram smält smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk sirap
1 msk matolja
4 dl fullkornsdinkelmjöl
ca 9 dl vetemjöl special
 
ca 300 gram philadelphia (jag använde med sweet chili-smak)
18 skrivor skinka
ägg till pensling
ev riven ost till garnering
 
Smula sönder jästen. Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt.
Häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
Häll i salt, sirap, matolja och fullkornsdinkelmjölet och rör ihop.
Häll i vetemjöl special, lite i taget tills du har fått en smidig deg.
Jäs under bakhandduk i bunken cirka 40 min.
 
Dela degen i tre lika delar. Kavla ut i en cirkel och bre på philadelphiaosten och skär i sex lika delar. Lägg en skiva skinka på varje del och rulla ihop till en giffel.
 
 
 
Lägg på en plåt och låt jäsa under bakhandduk ytterligare 30 min.
 
Pensla med ägg och strö över eventuell riven ost.
 
In i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
 
Låt gifflarna svalna på ett galler under en handduk.
 
Går bra att frysa.
 
 
 

En hög med afrikanska blommor.

Fästning av trådar pågår.
Bara 8 trådar per blomma... Men nu är i alla fall högen med fästa trådar högre än den med lösa trådar :)
 
 
 
 
 

Sommaren är kort...

... och allting regnar bort.
Förhoppningsvis så blir det väl lite sol med.
Igår ägnade jag mig åt att gräva i trädgården. Två spadtag och sen regnade det. Hann precis in för att solen skulle titta fram.

Men desto mer hinner jag virka ;)

Kladdkaksmuffins med choklad på toppen

 
 
 
 
 

Semester och sånt där.

Söndag och en halv semestervecka har redan gått.
Hittills har jag hunnit med att umgås med A och bästa lilla I, druckit vin och fnissat med C, varit på loppisar, målat lister, virka och titta på film.

Imorgon kommer A och då blir det besök i garnbutiken. (man kan väl ändå inte få för mycket garn??)

Jag har även hunnit prova schampot och balsamet som jag vann. Håret är helt underbart mjukt :)

Jag tävlade och vann! :)

Schampo och balsam från Herbalife. Ser fram emot att prova dessa ikväll.


En tur till Österlen.

Igår satte vi oss i bilen och knappade in gåvägen till Kivik.
Resultatet blev många roliga små vägar!
 
 
När vi väl kom fram till Kivik så fikade vi nere i hamnen där vi även fick lite sällskap :)
 

RSS 2.0