Var är solen?

Ingen solig början på min semester precis.
Så då får man ägna sig ut inne-aktiviteter. Som ni ser så har jag virkat en hel del. Virknålen börjar kunna de där vågorna utantill nu.
Igår blev det en sväng till Ikea som bland annat resulterade i att jag äntligen fått upp min tavla jag målade för ett tag sen.Idag ska jag och hälsa på min kära vän A. Vi hade tänkt sola och bada, men vi kan nog komma på andra saker att roa oss med. Såklart är virkprojektet och massa garn medpackat.

Ha en finfin dag =)

Och jag bara virkar!

mms_img26602 (MMS)

Och jag bara virkar!


Filten.Det börjar ta sig!

Hur man virkar en plupp.

Har fått en förfrågan på hur man virkar en plupp.
Pluppar virkade jag på mina två väskor och systers mobilväska som ser ut så här:

Börja varvet med 3 lm. (=första stolpen)
Här på bilden har jag redan gjort en plupp. Sen har jag gjort en stolpe i en maska.Sen virkar jag 4 stolpar i en maska, drar ut öglan lite och tar ut virknålen.Sen ska man sticka virknålen mellan den ensamma stolpen och den första av de fyra stolparna i samma maska, där som jag visar med en nål. Inte i maskbågarna utan under, mellan stolparna.Sen hämtar man upp öglan du släppte med virknålen genom stolparna.När man dragit genom gör man en luftmaska.Sedan gör man en stolpe i nästa fastmaska. Sen 4 stolpar i nästa maska för en ny plupp.Hoppas ni förstår annars får ni kommentera och jag kan försöka förklara lite bättre :)

RSS 2.0